ΒΑΡΥ ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Θλίψη και πένθος για την Εθνική ντροπή που αυτή τη φορά χτύπησε στην Δυτική Αττική με 15 νεκρούς και 6 αγνοούμενους.  Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.  Ευχόμαστε την καλύτερη δυνατή έκβαση για τους αγνοούμενους.


Στις 6 Νοεμβρίου συγκεντρώθηκαν οι υπεύθυνοι για να διαπιστώσουν και να δηλώσουν ότι είναι πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα! - Σήμερα μετράμε νεκρούς και αγνοούμενους...

Οι ευθύνες των αρμοδίων για τη σημερινή τραγωδία με νεκρούς στη Δυτική Αττική είναι τεράστιες και προκύπτουν από το γεγονός ότι μόλις 9 μέρες πριν η Περιφέρεια Αττικής δήλωνε απόλυτα προετοιμασμένη να αντιμετωπίσειπλημμυρικά φαινόμενα στη συγκεκριμένη περιοχή!

Αποκλειστικό θέμα της συνεδρίασης αυτής, υπήρξε ο συντονισμός και η προετοιμασία του τοπικού συστήματος πολιτικής προστασίας για την καλύτερη θωράκιση της περιοχής. “Ενόψει της αντιπλημμυρικής και αποχιονιστικής περιόδου, όλοι οι συμμετέχοντες φορείς τόνισαν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα για να συνδράμουν στις κοινές προσπάθειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των επιχειρησιακών δυνάμεών τους”, αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής.

Τρέμουμε στη σκέψη τι θα είχε συμβεί σήμερα, αν δεν ήταν «πανέτοιμοι».

Δ. Παπανικολάου (καθηγητής Γεωλογίας): Η φύση είχε προειδοποιήσει για τη σημερινή τραγωδία.
Ο κ. Παπανικολάου ήταν αποκαλυπτικός σε σχέση με τις ανθρώπινες παρεμβάσεις που έχουν γίνει στις πληγείσες περιοχές, τονίζοντας πως το μάθημα που έκανε σε μεταπτυχιακούς φοιτητές ήταν πάνω στις συγκεκριμένες περιοχές, με βάση προηγούμενες καταστροφές.

Οι αρμόδιοι επομένως γνώριζαν και όφειλαν να έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προλάβουν την καταστροφή.  Καμία δικαιολογία δεν έχουν έναντι των πολιτών.

Άλλωστε σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού κ. Σπίρτζη, το Μάιο του 2016, «τα αντιπλημμυρικά έργα οχταπλασιάζονται στη Δυτική Αττική και μηδενίζεται η απειλή των κατοίκων από τις συνέπειες της κάθε νεροποντής. Μένουν οριστικά στο παρελθόν οι επαναλαμβανόμενες σχεδόν κάθε χρόνο εικόνες καταστροφής και οι θλιβερές μνήμες για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών, δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών από τις καταστροφικές πλημμύρες των προηγούμενων δεκαετιών.»

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου Ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ στην έκκληση των Δήμων που επλήγησαν, για τεχνική και υλική υποστήριξη τις κρίσιμες αυτές ώρες.  Συγχαρητήρια στους συναδέλφους.

Και ενώ οι φορείς αντιμετώπισης έκτακτων φαινομένων έσπευσαν από την πρώτη στιγμή σε βοήθεια των συμπολιτών μας, η μεν αρμόδια Περιφερειάρχης κατέθεσε μήνυση κατά … του καιρού και ο κ. Τσίπρας κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος αντί να παραιτηθούν για την ανικανότητά τους.

Η Πρόεδρος


Ρούλα Κωστοπούλου
Ο Γεν. Γραμματέας


Δημήτρης Σουλιώτης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Από το Blogger.