Πολιτικό… αλτσχάιμερ! Ο Αλέξης «ξέχασε» ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ


Η κυβέρνηση προσδοκά, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, να εισπράξει μέσα στο 2018 2,73 δισεκατομμύρια ευρώ από αποκρατικοποιήσεις. 

 Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος


Πρώτες στο «σφυρί» βγάζει ο Αλέξης Τσίπρας τις δημόσιες επιχειρήσεις νερού ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ και ακολουθούν ΔΕΗ, ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ, ΕΕΣΤΥ μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, ενός ταμείου που είχε καταγγείλει ως «εκτροφείο σκανδάλων που ξεπουλά τη χώρα». Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είναι τελικά εκείνος, που θα  ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία, αποκτά μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον.
Και τούτο γιατί ο ίδιος είχε στηρίξει το άτυπο δημοψήφισμα στη Θεσσαλονίκη το 2014, προκείμενου η ΕΥΑΘ να παραμείνει στο δημόσιο, γιατί ο ίδιος είχε δηλώσει υπερηφάνως  μετά το συντριπτικό αποτέλεσμα  98% κατά της αποκρατικοποίησης ,πως «κανείς δεν μπορεί να παραβιάζει τη βούληση της πλειοψηφίας των πολιτών». Εκτός ίσως από τον ίδιο που ανέτρεψε το δημοψήφισμα του 2015 και θέλει να το κάνει τώρα με την ΕΥΑΘ.
Για να δώσω περισσότερο βάρος  στα όσα έλεγε ο πρωθυπουργός τότε, θα προσθέσω και μια άλλη φράση του  ότι «το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και η ιδιωτικοποίηση θα περάσει πάνω από το πτώμα μου».
Αναφέρομαι περισσότερο στις εταιρίες ύδρευσης, την ΕΥΑΘ και  την ΕΥΔΑΠ, γιατί αυτές οι δυο επιχειρήσεις δημοσίου αγαθού, όπως είναι το νερό, υπήρξαν η αιχμή του δόρατος του κ. Τσίπρα κατά της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου και κατά των αποκρατικοποιήσεων, αλλά κυρίως, γιατί έγιναν ο ιμάντας που χρησιμοποίησε  για να ανέλθει στην εξουσία. Το είχε υπαινιχτεί και ο ίδιος τότε, όταν έφερνε ως παράδειγμα τη Βολιβία , όπου σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα η κυβέρνηση Μοράλες, αναδείχτηκε μέσα από ένα κλίμα διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.
Ακολουθώντας τακτικές λατινοαμερικάνικων κυβερνήσεων (Μοράλες και  Μαδούρο), ο κ. Τσίπρας κέρδισε δυο εκλογές στην ευρωπαϊκή Ελλάδα και τώρα προχωρεί στα επόμενα σχέδια του, που είναι η πώληση των εταιριών νερού. Και τι σύμπτωση, στο Παρίσι που θα επισκεφτεί αύριο βρίσκονται τρεις γαλλικές εταιρίες, οι οποίες  έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγοράσουν την ΕΥΔΑΠ. Το χέρι του είχε βάλει και ο Γάλλος πρόεδρος, όταν ήρθε εδώ και μίλησε στην Πνύκα.
Τώρα περιμένω τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας θα βάλει την υπογραφή του και θα βγάλει στο σφυρί την ΕΥΑΘ και την ΕΥΔΑΠ. Κανείς βεβαίως δεν θα περάσει πάνω από το «πτώμα» του, ο ίδιος όμως θα περάσει πάνω από το πτώμα της αριστερής πολιτικής του…

https://thecaller.gr/stigma/pol-altsxaimer-alex/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Από το Blogger.