ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι πρωτοφανή και δυστυχώς καταδεικνύουν τη μεθόδευση και το ρόλο συγκεκριμένων συνδικαλιστών ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και σε αυτή την περίπτωση. 


Τα ερωτήματα ήταν αμείλικτα ήδη από την αρχή,  όμως πλέον μετά την Απόφαση του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ στις 25.10.2017 έχουν απαντηθεί με το χειρότερο τρόπο.  Ενδεικτική είναι η απάντηση της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ σε πανικό και σύγχυση που μάταια προσπάθησε να θολώσει τα νερά.

Το μένος όλων μας δεν επιτρέπεται να είναι προς στους συναδέλφους που προσέφυγαν ενάντια στους μνημονιακούς νόμους για τις περικοπές των μισθών μας.  Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περάσει το μήνυμα του εκφοβισμού ώστε να απεμπολήσουμε το Συνταγματικό δικαίωμα μας για προσφυγή στη δικαιοσύνη προκειμένου να διασφαλίσουμε σαν εργαζόμενοι το μέλλον μας.

Το μείζον ζήτημα είναι πως τόσο το Προεδρείο της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ όσο και οι Εκπρόσωποι των Εργαζομένων αξιοποίησαν τις δύο μοναδικές θετικές δικαστικές Αποφάσεις υπέρ του συνόλου ή αντιθέτως επιχείρησαν να τις απαξιώσουν ώστε να αποδυναμώσουν κάθε μελλοντική διεκδίκηση στα τακτικά δικαστήρια.

Οι πρόσφατες εξελίξεις που ήρθαν στο φως αποδεικνύουν ότι το Προεδρείο της ΟΜΕ σε απόλυτη συνεργασία με τους Εκπροσώπους Εργαζομένων κράτησαν στο απόλυτο σκοτάδι ακόμα και τα μέλη του ΔΣ της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, πόσο μάλλον τους συναδέλφους.

Η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ οφείλει να απαντήσει δημόσια ποιον εκπροσωπούσε όταν αποφάσισε να παραβεί προηγούμενη Απόφαση του ΔΣ και να μην εντάξει το σύνολο των εργαζομένων μετά τις κερδισμένες Αποφάσεις Ασφαλιστικών Μέτρων.  Τι ρόλο είχε παίξει τότε ο κ. Αγγελάκης;

Γιατί αποφάσισε να αποκρύψει επί 4 χρόνια ότι οι κερδισμένες Αποφάσεις των Ασφαλιστικών είναι ισχυρές και άμεσα απαιτητές;

Γιατί τόσο ο Πρόεδρος της ΟΜΕ κ. Σινιώρης όσο και ο τότε Εκπρόσωπος  Εργαζομένων κ. Αγγελάκης Μανώλης, πίεζε φορτικά όλους τους ενάγοντες να συμβιβαστούν κατά τρόπο εντελώς αντίθετο με την Δικαστική Απόφαση, ενώ εκκρεμούσαν οι τακτικές αγωγές;  Δεν συνειδητοποιούσαν ότι ένας τέτοιος συμβιβασμός αποδυνάμωνε τη θέση των εργαζομένων στα τακτικά δικαστήρια;  Ή μήπως αυτός ήταν ο απώτερος στόχος τους;

Γιατί το Προεδρείο της ΟΜΕ έστω και την τελευταία στιγμή, όταν ορισμένοι  συνάδελφοι ανακάλυψαν από μόνοι τους την ισχύ της συγκεκριμένης Απόφασης των Ασφαλιστικών Μέτρων, και ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της ΟΜΕ, ο ίδιος απάντησε τότε «ο καθένας είναι μόνος του»;  Αυτή είναι η θέση του Προέδρου Ομοσπονδίας που υποτίθεται ενεργεί για τα συμφέροντα των εργαζομένων;

Οι ευθύνες του Προέδρου της ΟΜΕ ωχριούν μπροστά στις αντισυναδελφικές μεθοδεύσεις του κ. Αγγελάκη, άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι ο κ. Σινιώρης είναι απλά η μαριονέτα του.
Ο λαλίστατος σε άλλα θέματα κ. Αγγελάκης από το 2013 μέχρι σήμερα καμία ενημέρωση δεν έκανε για το θέμα ενώ την ίδια ώρα μετείχε όλων των διαπραγματεύσεων από τότε.

Το αποκορύφωμα ήταν η στάση του στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ στις 25.10.2017 όπου αντί  ως εκπρόσωπος να διαφυλάξει τα συμφέροντα των εργαζομένων, τάχθηκε υπέρ της πρότασης να επιβαρυνθεί το μισθολογικό κόστος της Εταιρείας με αποτέλεσμα την απώλεια αποδοχών για το σύνολο των εργαζομένων.

Ο ίδιος δεν έπραξε ανάλογα σε προηγούμενες δικαστικές εκκρεμότητες (Απόφαση Εργατοτεχνιτών, Μηχανικών και Συνταξιούχων).  Γιατί άραγε;
Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι είναι ανάξιος και επικίνδυνος να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους οι οποίοι ήδη στο σύνολο τους τον έχουν απαξιώσει μετά την αποκάλυψη του άθλιου ρόλου που έπαιξε εναντίον τους.  Αν είχε φιλότιμο θα είχε ήδη παραιτηθεί.

Όσο αφορά το δεύτερο Εκπρόσωπο Εργαζομένων κ. Αλεξανδράκη, ο οποίος μέχρι τώρα είχε λάμψει διά της αφωνίας του για όλα τα θέματα, βιάστηκε να διαχωρίσει τη θέση του με Ανακοίνωση του, νομίζοντας ότι θα διασωθεί.  Δεν είναι άμοιρος ευθυνών γιατί όντας ο ίδιος εμπλεκόμενος θα έπρεπε να έχει ενημερώσει το προσωπικό από τον Αύγουστο του 2017 όταν έγινε το δικαστήριο.

Οφείλουμε συγχαρητήρια στην αριστερή, φιλεργατική Διοίκηση Μπενίση – Παπαδόπουλου, η οποία κατάφερε με μακιαβελικό τρόπο να ξεσηκώσει συναδέλφους εναντίον συναδέλφων , να διαιρέσει το προσωπικό και την ίδια ώρα να ετοιμάζει την πλήρη ένταξη μας στο Υπερταμείο απαξιώνοντας τελείως το Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από αυτούς που οδηγούν τους συναδέλφους υδρονομείς στην πόρτα της εξόδου από την ΕΥΔΑΠ και στην ανεργία, με την πλήρη υποστήριξη του Προεδρείου της ΟΜΕ ΑΚΕ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Η ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ, δεν αποδέχεται τη δημιουργία εργαζομένων δύο ταχυτήτων, την οικονομική επιβάρυνση όλων των συναδέλφων και απαιτεί ίση μεταχείριση για όλους.  Δεσμευόμαστε ότι οι ευθύνες όλων θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν.
 



Για το ΔΣ
 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΡΟΥΛΑ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Από το Blogger.